Нема „доста е“ во меѓународната политика

Америка, во основа, е едно бенигно чудовиште. Спремно е да седне на преговарачка маса да разгова и со најмалата држава и да види што може да стори за неа. Се разбира, доколку им се поклопуваат инетресите, тој најсилен бонд меѓу државите, како впрочем, и меѓу поединците. Тоа е моето искуство со оваа светска велесила од … Continue reading Нема „доста е“ во меѓународната политика