Нема место за паника- Филипче за британскиот сој на корона

Министерот Филипче вечерва во ТВ дневникот на Канал 5 рече дека нема простор за паника по појавата на британскиот сој , но граѓаните задолжително да ги почитуваат мерките.
Мутацијата, рече Филипче ,може да се случи и од самиот вирус , така што не мора да биде увезен. Не е чудо мутацијата да настанала од самиот вирус, така што не мора некој да патува за да го добие британскиот сој на коронавирусот, вели министерот и нагласува дека мора да се почитуваат задолжителните мерки.

Back to top button
Close