Нобеловката Светлана Алексиевич ја добива книжевната награда „Букстар

Нобеловката Светлана Алексиевич е добитничка на годинашната награда „Букстар“ за книгата „Војната нема женско лице“, во рамки на осмот Фестивал на европската литература „Букстар“ (BookStar) организиран од издавачката куќа „Антолог“. Ќе се одржува од 3 до 5 октомври 2022 на неколку локации во Скопје под мотото „Храбри нови зборови“ / Brave new wor(l)ds. -Судејќи не … Continue reading Нобеловката Светлана Алексиевич ја добива книжевната награда „Букстар