Податоци во личните карти ќе се пишуваат на македонски и на јазиците на сите етнички заедници

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците расправаше за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за лична карта, во прво читање. Предлог-законот е проследен е на понатамошна расправа во Собранието, во прво читање. Претседателот на Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците Соња Мираковска за МИА изјави дека овој закон е … Continue reading Податоци во личните карти ќе се пишуваат на македонски и на јазиците на сите етнички заедници