11 нови случаи на голема кашлица во Скопје регистрирани во два дена 

Заклучно со вчера (22 февруари) во Скопје се евидентирани вкупно 57 случаи на голема кашлица, потврдила за МИА директорката на Центарот за јавно здравје Лулзиме Бајрами. Според неа, во главниот град на земјава нема регистрирано случаи на заболени со мали сипаници.

Инаку, според податоците што пред два дена прес-конференција ги соопшти претседателот на Комисијата за заразни болести Александар Петличковски, бројот на заболени со пертусис, односно голема кашлица беше 46 на територијата на градот Скопје. На државно ниво оваа бројка изнесуваше 56 заболени, со регистрирани случаи во Тетово, Гостивар и Куманово. Според последните бројки, за два дена бројот на заболени во Скопје се зголемил за 11 нови случаи.

Back to top button
Close