150 училишта или два клинички центри ќе се направеа со 300 милиони евра, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ

Ново училиште во скоро секое поголемо населено место можеше владата да направи со 300 милиони евра, кои веќе им ги должи на Бехтел, што заради пенали, што заради аванс, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ.

Илјадници ученици низ цела Македонија ќе учеа во нови училишта, ако Груби и Ковачевски наместо својот го гледаа интересот на граѓаните.

Со 300 милиони евра владата можеше да изгради два нови клинички центри, како што беше проектот за тој во Скопје, кој власта го раскина, а сега и за него треба да плаќа пенали.

СДС Македонија ја чини милиони за пенали и аванси, кои се резултат на нивната неспособност и криминогеност.

Потребни се промени, за крај на расипничкото трошење на парите на граѓаните“, се наведува во соопштението на опозиционерите.

 

 

Back to top button
Close