20 годишно момче во Скопје излекувано од ковид-19 кој предизвикал воспаление на мозокот – шестти случај познат во светски рамки

– Според досегашните сознанија ова е шести случај во светот, откако е започната пандемијата – вели за Телма, д-р Илија Здравков, специјалист по неврологија во ГОБ „8-ми Септември“.

Back to top button
Close