„27 април“: И Апелација смета дека новинар не бил новинар, а СДК не бил медиум

Трпеноски како тогашен новинар поднесе тужба против државата затоа што на 27 април за време на упадот во Собранието не го заштитила како новинар и дополнително му го загрозила правото да известува од настанот. Во образложението на одлуката, и првостепениот и второстепениот суд, како што денеска пишува порталот, навеле квалификација дека ниту тужителот бил новинар ниту „Сакам да кажам“ е медиум, затоа што онлајн медиумите сè уште не се регулирани со закон

Back to top button
Close