3 лица шпионирале во Бугарија во корист на Русија

Бугарското специјално истражно обвинителство покрена истрага против 3 јавни функционери за наводно шпионирање во име на Русија.

Валентина Маџарова, генерален директор на Специјалното истражно обвинителство, во изјава за новинарите рече дека е покрената истрага против 3 јавни функционери за наводно шпионирање во име на Русија.

Маџарова изјави дека двајца од осомничените биле на средни позиции во разузнавачката единица, Државната агенција за национална безбедност (ДАНС), додека другиот осомничен бил во министерство.

Портпаролот на Специјалното истражно обвинителство, Христо Кристев, тврди дека осомничените информациите што ги добиле ги пренеле до руската амбасада во Софија со специјални ГПС уреди.

Back to top button
Close