МПЦ-ОА ја има својата канонска структура и имаше право да биде признаена вели бискупот скопски Стојанов

Бискупот скопски Киро Стојанов вели дека Македонската православна црква-Охридска архиепископија ја има својата канонска структура и затоа имаше право да биде признаена.

Back to top button
Close