Ајфеловата кула се отвора за посетители на 16 јули

Ајфеловата кула во Париз повторно ќе се отвори на 16 јули по неколкумесечно затворање поради пандемијата на коронавирусот. Тоа го соопшти денеска операторот на обележјето во Париз.

Бројот на посетители ќе биде ограничен на 10.000 на ден за да се исполнат барањата за дистанцирање. Тоа е помалку од половина од нивоата пред Ковид-19, нагласи операторот Сет (Sete) за француски медиуми.

Back to top button
Close