АА: ДУИ не е УЧК, Османи ги навреди Албанците

Голем удар и навреда за славата на УЧК е денешната изјава на министерот на ДУИ, Бујар Османи од вчерашната инаугурација на споменикот на УЧК во Слупчане, особено кога оваа изјава доаѓа од оние кои инсистираат дека имаат ексклузивитет на историјата во 2001 година во Северна Македонија, велат денеска од Алијанса на Албанците по повод вчерашното откривање на спомен-кулата во кумановско.

Според АА, денешната изјава на Бујар Османи е скандалозен чин кој бара казна од секој Албанец, бидејќи со оградувањето од споменикот, тој всушност се обиде да ги оддалечи Албанците од УЧК.

 

Back to top button
Close