АА не е против предвремени избори но приоритет и се евроинтеграциите

Алијансата за Албанците (АА) апсолутно не е против предвремени парламентарни избори, но нејзин приоритет е евроинтеграцискиот процес на земјата, изјави денеска партискиот портпарол Наим Бајрами.

Ние секогаш сме подготвени за такви политички и демократски акти како што се изборите. Меѓутоа, евроинтеграцискиот процес отсекогаш, од самото наше појавување на политичката сцена, бил голем и значителен приоритет, изјави Бајрами на прес-конференција прашан за коментар на ставот на Беса, која поддршката за уставните измени ја услови со одржување на предвремени парламентарни избори.

Back to top button
Close