АА: Со колку сведоци добиле државјанство 214 светски криминалци?

Дали после скандалот со нелегално издавање на пасоши на 214 светски криминалци ќе го поддржиме нашиот предлог-закон за државјанство на обичните граѓани, прашуваат од албанските опозициски Алијанса за Албанците и Алтернатива.

-Со колку сведоци добиле државјанство овие 214 криминалци? Како може да поминат низ филтрите на МВР без да бидат прогласени опасни по државата? Дали тие се опасност за државата или опасност се стари лица над 80 години, за кои бараме да добијат државјанство – праша Илми Азири, пратеник од АА.

Back to top button
Close