АА за предлогот на Алтернатива: Несериозен со тенденција Албанците да се стават во однос на дневната политика

Алијанса за Албанците попладнево реагираше на предлогот на Алтернатива за „заедница на албански општини“.

Тие велат дека ваквиот предлог го сметаат за несериозен со тенденција Албанците да се стават во однос на дневната политика.

„Албанците живеат во територијален континуитет, а не во енклави, во општини каде Албанците се апсолутно мнозинство, во општини со релативно мнозинство и во општини со помал процент.

Политичките и територијалните организации кои не им служат нив не се вредни за дискусија.

Back to top button
Close