АА за претепувањето на Божиновски: Секое насилство кон медиумските работници е повреда на слободата на информацијата и правото на информирање

Соопштение на Алијанса на албанците:
Секој вид на насилство кон медиумските работници, било вербален или физички напад, претставува повреда на слободата на информацијата и правото на информирање и како таков, на самата демократија.
Станува уште понедозволиво кога ваквите напади се насочени кон новинарите коишто ја покриваат корупцијата од високо ниво и коишто имаат откриено злоупотреби во највисоките државни функции.
Одговорните за ваквите напади мора да се идентивикуваат и да бидат најстрого казнети!

Back to top button
Close