АД ЕСМ побара од „Макпетрол“ до четврток да достави понуда за гас за цела грејна сезона

АД ЕСМ денеска испрати допис до „Макпетрол“, и до уште две други фирми кои покажаа интерес да обезбедат гас за неговите потреби, во кој побара до четврток 20.10.2022 година да достават понуда за гас за периодот ноември-април, информираат од компанијата.

– Понудата која треба да ја достават се однесува на количини, цена, услови на плаќање и обезбедување преку банкарски гаранции, соопшти ЕСМ.

За периодот ноември-април, како што велат во соопштението, АД ЕСМ има потреба од 225 милиони нормални кубни метри природен гас, со кои ќе се покрие максимално работење во наведениот период, на топланите Исток и Запад, Когел и на ТЕ ТО, доколку и оваа електрана биде интергрирана во електро-енергетскиот систем на ЕСМ, односно биде потпишан договор за деловно-техничка соработка со неа.

Back to top button
Close