Aдвокатот на напаѓачот на Пендиков: Како може да биде напад од омраза кога неговиот татко спасуваше бугарски државјани во големата бродска несреќа?

Адвокатот Димитрија Цобоски по првото рочиште на судењето на Илија Спасески изјави дека е „политичка работа“ тоа што неговиот клиент е обвинет дека го нападнал охриѓанецот Христијан Пендиков на 19 јануари во Охрид врз национална основа, затоа што тој се изјаснува како Бугарин. „Не е точно“, вели адвокатот.

– Како може да биде напад од омраза кога неговиот татко спасуваше бугарски државјани во големата бродска несреќа? Тој е воспитан во дух секого да сака и најмалку да мрази кого било- изјави Спасески.

 

Back to top button
Close