Аеродром, Карпош и Центар остануваат општини со најголем број активни случаи на Ковид

Најновите податоци што вечерва ги објави Министерството за здравство покажуваат дека Скопје останува град со најголем број на активни случаи на Ковид-19 од кои најмногу има во Аеродром, Карпош и Центар.

Во Аеродром се регистрирани 699 активни случаи, во Карпош 547 и во Центар 519. Потоа следуваат Гази Баба со 450 и Кисела Вода со 417 активни случаи. Трицифрени бројки на активни случаи има и во Ѓорче Петров – 286, чаир -166 и Бутел с-152. Во останатите скопски општини е помал бројот на активни случаи.

Back to top button
Close