Агелер на средба со новинарите на ИРЛ, им оддаде признание за истражувачките стории

Новинарите на Истражувачка репортерска лабораторија (ИРЛ) денеска во амеиканската амбасада во Скопје имаа средба со амбасадорката, Ангела Агелер.

Таа на својот профил на платформата Икс информираше за средбата со новинарите.

Со задоволство денеска ја пречекуваме ‘групата’ новинари, уредници и вработените во ИРЛ Македонија. Ја препознаваме нивната напорна работа, со цел да ги информираат граѓаните во Северна Македонија за да ги разберат настаните и силите кои ги обликуваат нивните животи“ – напиша Агелер

Back to top button
Close