Aгелер за РСE: Секогаш има ризик од корозивен капитал и граѓаните треба да бараат транспарентност од власта

За реформа на Судскиот совет треба да следи патоказот на ЕУ.

Секогаш има ризик од корозивен капитал и граѓаните треба да бараат транспарентност од власта, вели американската амбасадорка Анџела Агелер за РСЕ. САД се задоволни што новиот премиер и неговите министри кажаа “Северна“ во заклетвата.

Неодамна Фатмир Битиќи од СДСМ околу фамозната милијарда која Мицковски најави дека ќе ја донесе како заем со многу поволна камата и за неа преговарал не со банка туку со странска влада не кажувајки која е таа држава, Битиќи искажа сомнежа дела можно е да е корозивен (валкан )  капитал. Мицковски и натаму молчи со детали од каде е и со колкава камата ќе ги задолжи граѓаните за овој заен кој го нема и ви изборната програма на партијата. Неофицијалните информации се дека милијардата е заем од Унгарија државата во која повеќе од 5 години е пребеган и е во азил екс премиерот Никола Груевски. Тоа ги подгреа засега озборувањата дека милијардата можеби е корозивен капитал кој ќе го испереме и ќе платиме и камата.

 

Back to top button
Close