Ахмети: Ако сме патриоти треба нашата земја да ја зачлениме во ЕУ!

Ниту вие кираџии, ниту моите колеги не се кираџии. Една работа е вистина – Охридскиот мировен договор му ја даде тапијата да биде господин во неговата куќа, мировниот договор не го измени само карактерот на државата, не го измени само статусот на Албанците во државата, добивка имаа Ромите, Србите, Власите, сите победија. Овој договор нас не направи господари во нашата куќа. За овие 22 години работевме заедно. Јас и мојата партија се обидовме да имаме вистински партнерски однос и со СДСМ и со ВМРО-ДПМНЕ, рече меѓудругото Али Ахмети во своето обраќање на 141-та седница за избор на техничка Влада во Собранието.

Тој напомена „како што го гласав Талат Џафери, го гласав и Јован Митревски. Пред нас имаме големи проблеми, идната Влада треба да се ангажира за избори и за да бидат креативни во градењето на политиките во иднина

Back to top button
Close