Ахмети-Измената на Уставот ни го отвора патот за влез во Европската Унија

Измената на Уставот ни го отвора патот за влез во Европската Унија. Затоа, ова е момент на меѓународно легитимирање на нацијата на нашите сограѓани Македонци. Во спротивно, да не се остава простор за сомнежи и толкувања зошто не е прифатено бугарското малцинство во уставните измени, истакна претседателот на Демократската унија за интеграција (ДУИ), Али Ахмети на денешниот традиционален новогодишен коктел.

Back to top button
Close