AIR TRACTOR на Дирекцијата за заштита и спасување полета за гасење на пожарот во Беровско

По појавата на пожар на месноста помеѓу селата Митрашинци и Будинарци во Беровско во која е зафатена голема површина со дабова и нискостеблеста шума Дирекцијата за заштита и спасување го активира авионот AIR TRACTOR за гасење на шумски пожар.

За потребите за гасењето на овој пожар од Дирекција за заштита и спасување работат со пет тима за гасење на пожари со вкупно 36 лица и осум возила.

Back to top button
Close