Акциска контрола во угостителски објекти на подрачјето на Битола

 

МВР информира дека ноќеска, од 00.30 часот до 02.00 часот, на подрачјето на Полициска станица Битола, полициски службеници и  инспектори од Државниот пазарен инспекторат и Управата за јавни приходи спровеле заедничка акциска контрола во угостителски објекти во Битола.

-При контролата биле затекнати четири лица без Ковид-сертификат и едно лице со лажен Ковид-сертификат, за што се изречени соодветни санкции. За време на контролата од страна на УЈП и ДПИ регистрирани се и  други неправилности за кои, исто така, се изречени соодветни мерки, соопшти МВР.

Back to top button
Close