Активни 3.526 случаи на заразени со Ковид-19, оздравеле 4.203 лица

Во последните неколку недели во земјава се бележат трицифрени бројки на заразени од Ковид-19. И покрај мерките за носење маска и држење дистанца, како и воведените протоколи, епидемијата не стивнува. Најмногу случаи и натаму има главниот град, а од скопските општини предничи Чаир.

Сто триесет и шест нови случаи на заболени од Ковид-19 беа регистрирани вчера, оздравеле 123 заболени, а шест лица починале. Направени се 991 тестирања.

Од почетокот на епидемијата досега во земјава се регистрирани  8.111 случаи на заразени лица, излекувани се 4.203 лица, а починаа 382. Додека, бројот на активни случаи во земјата изнесува 3.526.

Сто триесет и шест нови случаи на заболени од Ковид-19 беа се регистрирани во изминатите 24 часа, оздравеле 123 заболени, а шест лица починале. Направени се 991 тестирања.

Во последниов период најмногу нови случаи се бележат во Скопје, каде има 1838 активни случаи,  во Куманово се активни 186,  во Дебар 89, Штип 172, Прилеп 63, Тетово 320, Струга 161, Велес 35, Битола 26, Охрид 133, Кавадарци 17, Гостивар  се активни 143, Гевгелија 2, Струмица 16, Крива Паланка 9, во Радовиш се активни четири случаи, Крушево 7, Кочани 15, Пробиштип 24, Демир Хисар 7, Македонски Брод  се активни четири случаи, Пехчево 1, Берово 1,  Виница  1, Кратово 3, Свети Николе 110, Кичево 62, Ресен 82 и Неготино три случаи.

По општини во Скопје, најмногу активни случаи се бележат во Чаир – 300, Аеродром – 159, Бутел – 131, Гази Баба – 189, Центар – 138, Карпош – 140, Сарај – 120, Кисела Вода – 108, Ѓорче Петров – 105, Студеничани – 110, Шуто Оризари – 79, Арачиново – 43, Илинден – 23, Петровец – 18, Чучер Сандево – 11, Сопиште – 9, Зелениково- 14, пет странци и 128 случаи се нераспределени.

Back to top button
Close