Активни неколку пожари предизвикани од гром

Центарот за упрваување со кризи информира за неколку пожари вечерва предизвикани од гром.

Во кумановско кај Кока гори сува трева, с.Проевце, а кај Ловечки дом гори борова шума. Пожарите се предизвикани од удар на гром.

Во кичевското село Туин гори сува трева и нискостеблеста шума.

Помаѓу селата Голозинци и Лисиче, Општина Чашка, кај Велес, гори сува трева и нискостеблеста шума.

Екипите се излезени на терен и интервенираат во нивното гаснење. И овој пожар е предизвикан од удар од гром, наведуваат од ЦУК

Back to top button
Close