Алијанса за албанците: дигиталната писменост да стане национален приоритет

Дигиталната писменост да стане национален приоритет, креирање на стратешки план за дигиталната писменост на граѓаните, интернет во секоја училница, лаптопи за наставниците, како и вакцинирање и ревакцинирање на наставниот кадар, ова се дел од барањата кој денеска ги испратија од Алијанса за албанците и Алтернатива.

Изразија  загриженост од односот на државата кон дигиталната трансформација на образованието.

Back to top button
Close