Алијанса за Албанците: Не може да има слободни избори со ДУИ на власт

По барањето од страна на ВМРО-ДПМНЕ за брзи предвремени парламентарни избори, со реакција од Алијанса за Албанците:

Ние цениме дека не може да има слободни избори со ДУИ на власт.

Оваа Влада, во последните циклуси докажа дека нема ниту капацитет ниту подготвеност за слободни, фер и демократски избори.

Не можеме да зборуваме за демократија кога целата држава е ставена во служба на владејачките партии, граѓаните се загрозени и уценувани, додека гласовите се купуваат и крадат

 

 

 

 

Back to top button
Close