Американска компанија од Тексас ја презела „Тор идустрис“ на Дрин Ахмеди, тој ќе се повлече од челната позиција до крајот на годината

Компанијата на Дрин Ахмеди, внук на лидерот на ДУИ Али Ахмети, „Тор индустрис“, преку соопштение за медиумите, објави дека тој ќе се повлече од функцијата до крајот на оваа година, а таа ќе биде преземена од  компанијата „Тексас американ интернешенал холдингс“.

„Компанијата е возбудена да го објави нејзиното преземање  од ‘Тексас американ интернешенал холдингс’, водечка компанија призната по своите иновативни и стратешки деловни операции. Оваа аквизиција означува пресвртница во патувањето на ‘Тор индустрис’, поставувајќи ја сцената за период на засилен раст и проширување. Дрин Ахмеди, извршниот директор кој беше на чело на компанијата како основач и сопственик на ‘Тор индустрис’ и кој ја водеше компанијата низ различни фази на раст и реструктуирање, ќе се повлече до крајот на годината. Оваа одлука доаѓа како дел од планот за транзиција на стратешкото лидерство, кој обезбедува непречено и ефективно пренесување на одговорностите на новиот менаџерски тим назначен од ‘Американ интернешенал холдингс’ во Тексас“,се наведува во соопштението.

Како дел од договорот за стекнување, „Тор индустрис“ ќе ги поседува сите средства кои претходно биле во сопственост на Ахмеди, обезбедувајќи континуитет и стабилност за работењето на компанијата и нејзината посветена работна сила, се додава во соопштението.

„Под визионерското раководство на Дрин Ахмеди, ‘Тор индустрис’ неодамна претрпе значаен
процес на реструктуирање. Овој клучен потег не само што ги рационализираше операциите, туку и ја позиционира компанија за посветла иднина, подготвена да користи нови можности под покровителство на ‘Тексас американ интернешенал холдингс’. Интеграцијата на ‘Тор индустрис’ во ‘Тексас американ интернешенал холдингс’ портфолиото претставува хармонично усогласување на вредностите и стратешките цели на компаниите. Се отвораат нови патишта за иновации, проширување на пазарот и подобрени понуди на услуги за нашите ценети клиенти. Двата ентитета се посветени на беспрекорна транзиција, давајќи им приоритет на интересите на вработените, клиентите и засегнатите страни“,соопштија од „Тор индустрис“.

Back to top button
Close