Ан Линде: Поддршка од Шведска за што поскоро отворање на пристапните преговори на Северна Македонија со ЕУ

Министерката за надворешни работи на Шведска, Ан Линде, вели дека нејзината земја поддржува што поскоро отворање на пристапните преговори на Северна Македонија со ЕУ. Смета дека добро е што во земјава се во тек широки консултации околу ова прашање.

„Шведска го поддржува отворањето на пристапните преговори на Северна Македонија со ЕУ што е можно поскоро. За поздрав се широките консултации кои се водат во Северна Македонија за продолжување напред“ вели таа.

Back to top button
Close