Ангелов предупреди: Ќе имаме поплави, засукајте ги ракавите

Директорот на Центарот за управување со кризи (ЦУК), Стојанче Ангелов, вчера во емисијата „Клик плус“ на ТВ21 предупреди дека согласно проценките, за еден месец ќе имаме големи поплави.

– Заедно со луѓето од проценка на ризик и загрозување заклучивме следуваат поплави во Македонија за неколку недели, можеби и за еден месец, затоа што вообичаено е после вакви суши да има поплави. Тоа не значи дека сигурно ќе има, но затоа јас сега ги предупредувам градоначалниците да засукаат ракавите и да ги исчистат каналите. Пред пожарите ги предупредив градоначалниците дека можат да се потпрат само на два хеликоптера во случај на пожар, бидејќи авионите не беа во функција. Тоа е суровата реалност – рече Ангелов.

Back to top button
Close