Англија формира ново тело за борба против пандемијата

Британскиот министер за здравство Мет Ханкок се очекува да соопшти дека Здравствениот систем на Англија (ПХЕ) ќе биде отстранет и заменет со ново тело, специјално формирано за да ја заштити Англија од пандемија на почетокот на следниот месец, објави „Телеграф“.

Хенкок ќе го објави спојувањето на седиштето на пандемискиот штаб ПХЕ со системот за тестирање и мониторинг на Националниот здравствен систем во ново тело наречено Национален институт за здравство, пишува весникот.

Back to top button
Close