Анкета: За задолжителна вакцинација 82 отсто од Европејците

Задолжителното вакцинирање е поддржано од 82 проценти од Европејците, најмногу во Шпанија (94 проценти), а најмалку во Швајцарија (70 проценти), покажува истражувањето објавено денеска од германската фармацевтска група „Стада“.

Back to top button
Close