Анонимуси го хакираа рускиот државен медиум „РТ“

Најпознатата хакерска група „Анонимуси“ на Твитер објави дека ја хакирала и ја урнала страницата  „Russia Today“.

„Колективот Анонимус ја отстрани веб-страницата на руската пропагандна станица RT News“, објавија тие на Твитер.

Телевизијата „RТ“ претходно објави дека нивниот сајт бил цел на сајбер напад.

Back to top button
Close