Антоновски: Имам чувство дека политичарите ја добиваат битката во однос на новинарството

Директорот на МИА, Драган Антоновски денеска во „Daily Click“ на ТВ21 истакна дека има чувство дека политичарите ја добиваат битката во однос на новинарството.

Според него, истото што јавноста не го знае е и моментот на прес конференциите каде се дозволени само 3 прашања.

„Велат има само три прашања, тие, ќе постави тој медиум, тој и тој, и толку, другите се статисти. Не можат да ги постават прашањата. И од надвор кога го гледате тоа, публиката вели што не прашаше нешто за ова…“, вели Антоновски.

Антоновски: Имам чувство дека политичарите ја добиваат битката во однос на новинарството

 

Back to top button
Close