Јанушев: Проширување на позитивната листа на лекови и здравство без рецепти

– Носителот на листата од ВМРО-ДПМНЕ во Изборна единица 3 Игор Јанушев најавува проширување на позитивната листа на лекови и здравство без рецепти.

Квалитетот на здравството е клучен за секоја нација. Државата е таа која треба да овозможи европски услови за работа на лекарите и европско ниво на услуги на пациентите. Се обврзуваме на:

– Реконструкција и модернизација на општата болница во Велес;
– Изградба на клинички центар во Штип;
– Зајакнување на системот на трансплантација на органи;
– Се укинуваат рецептите, услуга со лична карта;
– Проширување на позитивната листа на лекови.

 

 

 

Проекти за здравството

Квалитетот на здравството е клучен за секоја нација. Државата е таа која треба да овозможи европски услови за работа на лекарите и европско ниво на услуги на пациентите. Се обврзуваме на: ✅Реконструкција и модернизација на општата болница во Велес ✅Изградба на клинички центар во Штип✅Зајакнување на системот на трансплантација на органи ✅Се укинуваат рецептите, услуга со лична карта ✅Проширување на позитивната листа на лекови #ИсправиСеМакедонијо#ОдбериОбнова

Posted by Igor Janushev on Среда, 08 јули 2020

Back to top button
Close