Апелација: Изречената казна од осум години затвор за Ангелче Николов е највисоката во изминатите пет години

За време на судењето, обвинителството побара максимална казна, а судијката Габриела Гајдова која го водеше процесот во велешкиот суд, појасни дека судот смета дека осудениот може да го повтори делото, поради што му ја продолжи мерката притвор сè до спроведување на казната затвор, во која му се засметува времето поминато во притвор.

Таа при изрекувањето на казната потенцира дека иако на првото рочиште Николов ја призна вината, во текот на целата истражна постапка не искажал вистинско каење и жалење за загубениот живот на 11-годишното девојче Магдалена.

Back to top button
Close