Арсовска им се извини на новинарите што седум месеци ги игнорирала

????????????????????????????????????
Актуелната градоначалничка на Скопје, Данела Арсовска денеска се извини затоа што изминатите седум месеци немаше комуникација со медиумите, не одговараше на повиците на новинарите, ниту држеше прес-конференции или брифинзи и рече дека во иднина тоа ќе се смени.

„Во изминативе седум месеци, јас и мојот тим напорно работевме, но се соочивме со многу проблеми, тешка финансиска состојвба, долгови од минатата власт, не бил оставен ниту еден проект и затоа го немала посакуваниот почеток на мандатот. Иако во изминатите неколку месеци посветено работевме на решавање на постојните и затекнати проблеми, како и на новонастанатите проблеми од енергетската и економската криза, во јавноста се создаде впечаток дека комуникацијата со медиумите не е на потребното ниво.

Затоа, би сакала денеска да ја искористам оваа прилика и да се извинам за вака создадената слика во јавноста. Мојата заложба секогаш била да има транспарентен и ефикасен систем и доследно спроведување на проектите во соработка со вас, јавноста и новинарите“, истакна Арсовска.

Back to top button
Close