Атал пристигна во Елисејска палата за да поднесе оставка

Премиерот на Франција, Габриел Атал пристигна во Елисејската палата за да поднесе оставка по вчерашните парламентарни избори.

Сè уште не е познато дали претседателот Емануел Макрон ќе ја прифати или одбие оставката на Атал.

Атал најави оставка следејќи ја француската политичка традиција. Тој додаде дека е подготвен да остане на функцијата шеф на преодна влада, но додаде дека одлуката е на претседателот.

Back to top button
Close