Аврамовска Мадиќ: Во Кривичниот законик има 422 кривични дела за коишто ќе може да одговора секој што ќе се огреши по законот, па дури и ние

 


Во Кривичниот законик има 422 кривични дела за коишто ќе може да одговора секој што ќе се огреши по законот, па дури и ние, порача во рамките на собранисата седница заменик министерката за правда, Викторија Аврамовска Мадиќ.

Мадиќ нагласи дека тој што е добар правник сега ќе го отвори законот и ќе види дека постои злоупотреба на јавни повици, доделување на јавна набавка и самиот 1 став од 353 на никого нема да му го прости тоа што ќе ја злоуотреби службената положба, па дури и во јавна набавка.

обвинители, вие во 24 часа ќе можете тоа да го решите, да ве постетам дека во Кривичниот законик има и еден друг член „тешки дела против здравјето на луѓето“, рече Мадиќ.

Back to top button
Close