Австрија ја стави Македонија на листата безбедни земји

Австрија ја вклучи македонија во безбедните земји што ќе им овозможи полесно патување на македонските граѓани.

Од утре, кога стапува на сила новата регулатива на австриското министерство за здравство, граѓаните на Македонија ќе можат слободно  да патуваат во Австрија со потврда за вакцинација или негативен тест, односно лекарско уверение.

 

Back to top button
Close