Австрија со предупредување да не се патува во Бугарија, Романија и Молдавија

– Австриските власти ги предупредија граѓаните да не патуваат во Бугарија, Романија и Молдавија поради ширењето на новиот коронавирус во тие држави.

Сите патници кои ќе пристигнат во Австрија од трите посочени земји ќе бидат ставени во 14-дневен карантин.

На австриската граница со Унгарија и со Словенија се интензивираат проверките на пристигнатите патници од Балканот, а исто така се проверуваат и сите автобуси.

Back to top button
Close