Бадник неработен за граѓаните од православна вероисповед

 Бадник, ден пред Божик, 6 јануари (петок) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството им го честитаат Бадник на граѓаните од православната вероисповед

Back to top button
Close