Бејџан Илјас од Врапчиште: Турците активно учествуваат во политичкиот живот во нашата држава

 30 јуни 2020

Добра вечер прекрасни граѓани на оваа прекрасна општина, општина Врапчиште.

Турците активно учествуваат во политичкиот живот во нашата држава и се важна алка во нашето мултиетничко општество и продлабочување на традиционалните пријателски односи со Република Турција.

Мислејќи за подобра иднина ние дојдовме да бидеме во коалиција со СДСМ. Имаме програмски усогласувања и затоа сме дел од Коалицијата „Можеме“.

Tриесет години на политичката сцена здружена сила со исто така стара, искусна и голема партија како СДСМ, за подобра иднина на сите.

 

Нашиот стремеж отсекогаш бил и останува ист. Земаја со еднакви права и можности за сите, порача Илјас од граѓанската трибина во Врапчиште.

 

 

 

Back to top button
Close