Беџети: Алијанса ќе ги отстапи мандатите ако бројот на луѓето кои гласале се совпадне со тие што живет во Зајас

Фејсбук статус на Портпаролот на Алијанса за Албанците Флакрон Беџети:

Ги покануваме ДИК, ДУИ, која било партија, која било меѓународна организација, која било заинтересирана или партија обврзана да има правда, да избере избирачко место, какво и да е, во Зајас! Потоа споредете го бројот на оние кои гласале со бројот на луѓе што живеат таму, вклучувајќи ги и оние што влегле и излегле од границата!

Ако бројките одговараат, ние сме подготвени да ги прифатиме сегашните резултати од изборите денес, и да ги донираме сите наши мандати, но ако овие бројки не одговараат, тогаш чекаме да се спроведе законот!

Ние заслужуваме избор / не кражба!

Сега е време!

Back to top button
Close