Беџети го прашува Османи: Каде е билетот за прв премиер Албанец?

Каде е билетот за прв премиер Албанец прашува портпаролот на Алијансата за Албанците Флакрон Беџети преку Фејсбук. Ова доаѓа по јавниот став на портпаролот на ДУИ Бујар Османи за условите кои тој вчера ги наброја, а од кои нема ДУИ да отстапи во преговорите за состав на новата влада.

– Каде е билетот за прв премиер Албанец што беше главно и единствено ветување на ДУИ кога ги бараше гласовите од Албанците? Не е првпат ДУИ да отстапува од ветувањата за кои ги добива гласовите на Албанците на избори. Желбата за власт секогаш ги тера да ги газат ветувањата со кои бараат гласови – пишува Беџети.

Back to top button
Close