Бектеши: Нема да има никакви измени во јавниот повик за ваучери за туризам за граѓаните со ниски приходи

Јавниот повик за доделување ваучери за туризам за граѓаните со ниски приходи ќе се реализира како што е објавен и нема да има никакви измени, а ако е потребно во наредниот период ќе објавиме нов повик како што сме правеле и во минатото, порача денеска министерот за економија Крешник Бектеши.

-Заложбата на оваа Влада е транспарентност, отвореност и почитување на сите процедури. Ние не можеме без процедури да делиме ваучери зашто тоа се средства на сите граѓани во државата и на транспарентен начин треба да бидат користени како средства од Буџетот, рече Бектеши во одговор на новинарско прашање на денешната прес-конференција во Владата.

Вчера, посочи, објавивме дека веќе сме дале 5,5 милиони евра за угостителските објекти, а во тек се и мерките кои се спроведуваат од Шестиот пакет во кои се вклучени и хотелите и туристичките агенции.

-Секторот туризам е еден од најподдржаните сектори. Ќе почекаме да заврши сезоната и ако има потреба дополнително ќе ги помогнеме граѓаните со ниски приходи, а индиректно и хотелските капацитети во нашата држава, прецизира Бектеши

Back to top button
Close