Бектеши: Од понеделник сите струјомери во Арачиново ќе бидат поставени надвор

Од понеделник екипите на ЕВН треба да почнат непречено да работат во Арачиново со цел да се превземат соодветните мерки за мржата да може да функционира согласно сите правила и да се плаќа електричата енергија, вели министерот за економија Крешник Бектеши во вестите на Сител.

Тој вели дека истиот ситем ќе биде спроведен во општините каде има загуби со струја.

-Од понеделник надвор сите струјомери ќе бидат поставени според планот на ЕВН и коордитивно тело во согласност со жителите, вели тој.

Back to top button
Close