Белоруската полиција уапсила 20 новинари

Белоруската полиција уапси дваесет новинари кои вечерва се подготвувале да ги следат протестите во центарот на Минск.


Полицијата им ги конфискувала нивните телефони и документи, пренесува сведок на Ројтерс.

Причината за нивното апсење сè уште не е позната.

Back to top button
Close